A Ústredna banka
Správa o tom, že veľká česká banka tzv. Ústredna banka si plánuje v roku 1914 otvoriť svoju filiálku v Michalovciach. Výzva ku všetkým obyvateľom- uhorským vlastencom, aby do tejto banky sa neopovážili vložiť svoj kapitál. Bojkot je však dopredu prehraný, nakoľko poskytujú oveľa výhdnejšie služby pre obyvateľstvo.