Társadalmunk széttagoltsága - Karpinecz, Emanuel
Úvodník [pravdepodobne z pera regionálneho autora- zatiaľ nezistené, v dostupných encyklopediách sa neuvádza] sa zaoberá úvahou nad stavom spoločnosti, jej rozdelenosti. Politické strany a ich kultúrne nezhody