A drágaság okai és orvoslása - grafický obdĺžnik v strede s deliacou čiarou
Úvodník [pravdepodobne z pera regionálneho autora] sa zaoberá pomermi v mestách a poukazuje na zvýšenú drahotu. Riešenie vidí v tom, že každé i menšie mestečko by si mohlo zriadiť štyri základné podniky: 1/ mestskú pekáreň, 2/ sklad palív, 3/ mäsospracujúci podnik a 4/ mliečne ústredie.