A nagyérdemü közönség - Dubb, Dezider
Text ospravedlnenia sa humenského premietača, ktorý v stredu [18.02.1914] premietol film s názvom Turcsányi Elza tragédiája (Tragédia Elzy Turcsányiovej). Verejnosť sa ohradila pre jeho neadekvátnosť, čo D.Dubb rešpektuje a odvolal sa na spoločnosť, ktorá mu filmy dodávala. Tejto odpoveďou je náhradný film, ktorý bude premietnutý vo štvrok [19.02.1914].