A tanitás művészete - J. B. [= Jakab, Benjamín]
Úvodník [pravdepodobne z pera bývalého učiteľa drevárskej rezbárskej školy v Humennom Benjamína Jakaba] sa zaoberá úvahou okolo vystúpenia univerzitného profesora Ernő Finaczyho na valnom zhromaždení uhorskej pedagogickej spoločnosti (A Magyar Pedagógia Társaság). Poukazuje v ňom na nízku úroveň školstva.