Thomán István ünneplése
Referát o priebehu osláv 25 ročného pracovného jubilea klavírneho virtuóza a hudobného pedagóga, rodáka z Humenného Štefana Thomána [1862-1940]. Medzi účinkujúcimi v koncertnom programe boli aj jeho študenti o.i. Ernest Dohnányi, Béla Bartók a ďaľší. Mesto Humenné poslalo blahoprajný telegram. - [Menovaný bol synom dlhoročného okresného lekára Humenného, neskôr župného lekára Dr. Davida Thomána (1828-1913).]