Tisztviselőtelep
Správa o tom, že hlavný slúžny Tomáš (Tamás) Malonyay zvolal všetkých 25 úradníkov, ktorí sa zorganizovali do hnutia za lepšie bývanie. Zriadili komisiu, ktorá urobí všetko pre to, aby v roku 1915 bola výstavba dokončená.