Alakuló pénzintézet
Správa o formujúcom sa peňažnom ústave v Humennom, ktorý budú tvoriť akcie domácich podnikateľov. Tzv. Homonnai Gazdasági Bank Részvénytársaság [Humenská hospodárska banka účastinná spoločnosť] započne svoju činnosť 1. júla 1914.