Tüzek
Správa o tom, že kaštiel zemepána Edmunda Lukovicha v Jankovciach vyhorel 20. mája 1914 do tla. Zhorela zbierka obrazov, šperkov i nábytku, všetky prístavby z v nich obilie iné krmoviny. Poistenie mu vráti 120 tisíc korún. ** Požiar v Rokytovciach [dnes Krásny Brod] dňa 19.05.1914 sa rozšíril takou rýchlosťou z domu ondreja Sutija, že 24 domov padlo popolom. Škoda vyčíslená na 80 tisíc korún. Hlavný slúžny gróf Viktor Hoyos poskytol pre tých, čo stratili strechu nad hlavou okamžite aspoň základné potravinové články.