A hernádvölgyi földrengés
Článok zoširoka analyzuje zemetrasenie v oblasti Zemplíne v máji 1914. Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v obciach: Malá Domaša, Veľká Domaša [dnes Holčíkovce], Lukáčovce, Košarovce a Jankovce. Sila zemetrasenia bola meraná stupnicou Forel-Mercalli a dosahovala 8-9 stupňov. (Táto stupnica má celkove 12 stupňov).