Andrássy Sándor gróf intézkedett...
Informácia o tom, že gróf Alexander Andráši (Sándor Andrássy) sa rozhodol vysťahovať z kaštieľa v Humennom. V prípade potreby tu hodlá zriadiť poľnú nemocnicu. Okrasná kvetinová záhrada sa nechá zarásť trávou.Veľkopanská tehelňa bola zatvorená, lebo tam pracujúci taliansky robotníci sa vrátili domov, aby ich až tam zastihli vojnové udalosti.