Segélyakció
Správa o tom, že do akcie na podporu tých rodín, ktoré zostali bez živiteľa (narukovali v rámci mobilizácie) sa rozhodli zapojiť všetky konfesie Humenného (rímskokatolíci, gréckokatolíci, kalvíni i židia). Na čele akcie stoja: Tomáš (Tamás) Malonyay, hlavný slúžny a Ferdinand (Nándor) Berkovits, učiteľ vyššej obchodnej školy.