A világháboru bonyodalmai : Japán és Amerika viszonya egymáshoz és háboruhoz - S. Sz. G.
Úvodník [pravdepodobne z pera regionálneho autora] sa zaoberá úvahou nad politickou mocou a vzájomnými vzťahmi Ameriky a Japonska v roku 1914.