A "Vöröskereszt Egylet"-
Informácia o tom, že humenská sekcia Červeného kríža usporiadala prostredníctvom svojho predsedu Alexandra Dezső kurz pre opatrovateľky-ošetrovateľky. Skúšky prebehli komisionálne dňa 1. 09. 1914. V komisi boli: Koloman Kelemen, Maximilán Rácz a Alexander Dezső. Menoslov žien, ktoré získali diplom dobrovoľných ošetrovateliek