Uj állami iskolák
Správa o tom, že ministerstvo školstva a náboženstva prostredníctvom župného školského inšpektora sa rozhodlo zriadiť 12 štátnych škôl v okrese Humenné. Z toho 10 miestnych samospráv návrh prijalo. V Krásnom Brode odmietli zoštátniť svoju školu a obec Čertižné odmietlo túto možnosť.