Az apáczák...
Správa o tom, že na miesto rehoľných sestier [Vincentky = Spoločnosť dcér kresťanskej lásky sv. Vincenta de Paul (DKL). Do Humenného prišli 3 sestry r. 1887 z Grácu na žiadosť Aladárné Andrášiovej a boli umiestnené do jedného krídla starého františkánskeho kláštora], ktoré sú v Humennom prídu mníšky zo Szatmáru (RO). Poznámka o tom, že pre Humenné nie je potrebný kláštor, ale potrebujú pre dievčatá vyššie vzdelávanie.