Egyházi és állami népoktatás - Horváthy, Július
Polemika na stránkach týždenníka Homonna és Vidéke o vzťahu cirkevného a štátneho školstva, tentokrát z pera učiteľa Júliusa (Gyula) Horváthyho. Odozva na článok gréckokatolíckeho farára-dekana Lea Petrasovszkého, ktorý predostrel obavy z toho, že štátne školstvo zničí cirkevné školstvo.