Gr. Andrássy Aladár - (wr.)
Nekrológ o grófovi Aladárovi Andrášiovi, ktorý zomrel v Budapesti dňa 2. apríla 1903, kde sa uskutočnil aj pohreb 4. apríla 1903. Narodil sa 27. februára 1827 v Budapesti. Bol synom Karola A. a Etely Szapáry. Mal bratov Emanuela a Júliusa. Vychovávateľom mu bol Pellegrini. Vyštudoval právo, zaoberal sa hospodárstvom a chovom koní. Bol hlavným županom Gemerskej župy v rokoch 1861-1865 a Zemplínskej župy v rokoch 1867-1872. V roku 1862 sa oženil s barónkou Leontínou Wenckheim a mali spolu 2 deti Alexandra A. a Máriu, vyd. Széchényi. Bol nositeľom viacerých vyznamenaní: 1873 - Stredný kríž Radu Leopolda, 1886 - skutočný tajný radca (titul), 1895 - Jeho milosť hlavný komorník (főkamarási méltóság), 1896 - Rad zlatého rúna (arany gyapjas rend) ako aj ďaľších (rumunských a chorvátskych). Bol v riaditeľskej rade viacerých spoločností gazdovských, melioračných (prehľad). * Za mesto Humenné na pohrebe sa zúčastnilo sedem obyvateľov mesta, ktorí sa pridali ku delegácii Zemplínskej župy vedenej grófom Vojtechom Hadikom: Mikuláš Haraszthy, Gejza Lukovics, Dr. Ervín Moskovics, Dr. Jozef Kováč, Jozef Hosza, Pavol Pápai, Maximilián Rosenfeld, František Katzer. 5. apríla 1903 sa zúčastnili aj pohrebu na Krásnej Hôrke. Odobierka bola v kaplnke hradu rožňavským biskupom Jánom Ivankovičom. Menoslov Andrášiovských rodinných príslušníkov, ktorí sa zúčastnili na pohrebe