Multak emléke - Doby feöldi, Anton
Úvodník z pera humenského historika. Pripomína 13. máj 1903 ako 123. výročie znovuzaloženia vedeckej univerzity, ktorej zakladateľom bol Peter Pázmány, hodnostár rímskokatolícky a primas uhorský [*1570 v Nagyvárad a zomrel v Bratislave r.1647].