Uj vasut
Správa o prípravných prácach okolo zriadenia železničnej trate Trebišov-Veľké Kapušany. Boli stanovené stanice: Veľké Kapušany, Drahňov, Budkovce, Malčice, Trebišov. Najviac sa činí gróf Gabriel (Gábor) Lónyay, ktorý sám prispel už čiatskou 100 tisíc korún. Chýba už len vzájomný súhlas obcí. O finančné zabezpečenie výstavby sa postará istá [nemenovaná] budapeštianska spoločnosť.