Homonna - (r)
Úvodník sa o.i. zaoberá témou znovuzriadenia súdnej stolice v Humennom. Ustanovizeň trvala v meste od 1. januára 1872 do mája 1876, kedy bola zrušená na základe toho, že riešila málo prípadov.