Állami iskola Homonnán
Humenská expozitúra župného školského inšpektorátu v Humennom bola v roku 1908 poverená previesť prieskum ohľadom potreby zriadiť štátnu školu v Humennom v prípade, ak konfesijné školy nestačia pokryť záujem.