Széchényi László gróf itthon
Referát zo slávnostného uvítania mladomanželského páru grófov Ladislava (László) Széchenyiho [*1879, veľvyslanec Uhorsko v USA] a manželky Gladys, rodenej Vanderbild [z USA] v Strážskom dňa 5. apríla 1908. Na uvítaní sa zúčastnilo mnoho tisíc ľudí - z Michaloviec, Humenného, Vranova a ďaľších obcí regiónu. Prvý pozdrav bol od farára Jána Tellesnyickeho. V kaštieli ich privítala grófka Imrené Széchényi. Pri tejto príležitosti daroval gróf 25 tisíc korún na výstavbu škôlky v Strážskom. Mladá grófka prejavila záujem o maďarský jazyk tým, že od kníhkupca Jakuba Fejesa kúpila maďarskú abecedu a rôzne maďarské knihy