Janka Károly : Homonna, 1908, április 19. - ( i )
Úvodník venovaný kalvínskemu farárovi Karolovi (Károly) Janka, ktorý ukončil svoje pôsobenie v Humennom v apríli roku 1908. Na čele kalvínskej cirkvi v Humennom stál 6 rokov. Počas jeho pôsobenia prevládala u neho láska k blížnemu, ako v osobe duchovného, tak aj v osobe učiteľa a človeka.