Kulturális közérdekünk : Az elemi iskolák államositásának kérdéséhez - -P.
Úvaha na tému zoštátnenia škôl v Humennom v roku 1908. Celá tiaž ostáva na konfesijnom a mestskom zabezpečení. Je potrebné nájsť spoločné riešenie.