Kinevezés
Správa o tom, že kalvínsky biskup Bartolomej (Bertalan) Kun vymenoval v apríli 1908 za kalvínskeho farára Humenného Alexandra (Sándor) Böszörményiho, ktorý ukončil svoje štúdia v zahraničí a je veľmi vzdelaný.