Tekintetes szerkesztő úr! - Bachratý, František
Odozva na správu uverejnenú v týždenníku Felvidéki Hirlap č. 6/1908 o prepustení panského úradníka Františka (Ferenc) Bachratého, ktorý uvádza, že bol prepustený, ale nie z vlastnej chyby.