Állami népiskolák - Thomán, Dávid
Úvaha o tom, že ministerstvo školstva nariadilo prostredníctvom Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu začať konať vo veci štátnej obecnej školy v Humennom. [Článok z pera penzionovaného lekára, dlhodobo pôsobiaceho v Humennom.]