Zemplén régi iskolai - [autor] D-s. [= Dudás, Július], 1861-1911
Štúdia prináša prvý väčší súpis školstva v severnom Zemplíne, ktoré sa uskutočnilo roku 1773. Ide o školstvo rozdelené podľa jednotlivých konfesií: rímskokatolícke, gréckokatolícke, kalvínske. V štúdii sa uvádza: obec alebo mestečko, rok zriadenia školy, počet žiakov, učiteľov a vyučovací jazyk [viackrát sa uvádza slovenský jazyk]