A felsőzempléni iskolák rendezései : A homonnai tanfelügyelői kirendeltség memoranduma
Memorandum Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu v dôsledku nedostatkov v oblasti vzdelávania v Humennom a jeho okolí za posledných 10 rokov. V obvode je 17 štátnych škôl, ktoré nie sú sebestačné. 111 konfesijných škôl nevyhovuje buď priestorovo, alebo nie je v nich učiteľ. Expozitúra zvolila postupnosť krokov riešenia: t.j. štátne školy, škôlky a obecné školy.