A tőketerebesi kastélyból - Dr. R. H.
Pri príležitosti 3. výročia smrti grófa Teodora Andrášiho sa autor zamýšla nad kaštielom v Trebišove, ktorý bol svedkom histórie Uhorska. V časoch grófa Júliusa Andrášiho bol svedkom riadenia politiky Uhorska. Pri vojenskom cvičení v r. 1887 bol kráľ hosťom Trebišova počas šiestich dní. Zmienka o grófovi Teodorovi Andrášim ako o distingovanom politikovi.