Zemplén vármegye helyneveiröl - Muhoray [= Dudás, Július], 1861-1911
Úvodník z pera humenského riaditeľa župnej expozitúry Terminológia najstarších pomenovaní miest a obcí v Zemplínskej župa. V antických spisoch Plínia a Strabóna sú známe už pred príchodom Maďarov geografické názvy: Dunaj, Tisa, Karpaty... Všetko nasvedčuje tomu, že pomenovania Zemplínskej župy pochádzajú z obdobia pred príchodom Maďarov na toto územie (keltské, slovanské - rusínske)