Néhány szó "Sztropkó" helynevéhez - Unghváry, Ede 1858-1916
Odozva na článok uverejnený v FH č.17/1908. Terminologické pomenovania Stropkova: rok 1245 - Strupkó, rok 1583 - Ztropkó, 17.storočie - Istropkó. Názov Kékmező v horemenovanom článku nesedí. Autor to zdôvodňuje tým, že keď autor Csánki vydal súpis stredovekých hradov omylom zaradil Kékmező do Zemplínskej župy. Na základe tejto práce mnohí bádatelia hľadali Kékmező v okolí Stropkova, ba niektorí ho aj stotožnili so Stropkovom. Géza Dongó Gyárfás [archivár Zemplínskej župy] požiadal onehdy pisateľa, aby pátral po Kékmező v okolí Stropkova. Zistil, že r. 1408 dostal Stropkov ako dlžobu práve Kékmező [pre rodinu Perenczi]. Následne objavil, že Kékmező = Kükemező a nachádzadza sa v Šarišskej župe [dospel k tomu na základe diela Józsefa Könyökiho: Középkori várak]