A kolera elleni óvintézkedésnek - Haraszthy, Mikuláš
Text nariadenia slúžnovského úradu v Humennom o protiepidemiologickom nariadení ohľadom prevencie pred šíriacou sa cholerou zverejnený pod č. 3812 zo dňa 22. septembra 1908. Starostovia a lekári raz týždenne majú konať hygienickú kontrolu. Problematika čistenia jarkov, čistenia studní atď.