Házszentelés
Nedostatok bytový vo Vranove v roku 1908 veľmi vypuklý. Úradníci nie zriedka bývajú mimo mesta. Dňa 27. septembra 1908 sa uskutočnila vysviacka daňového úradu. Vysviacku vykonal tamojší rímskokatolícky farár Bartolomej (Bertalan) Benkő. Túto budovu postavil staviteľ František Kinelszky a bude slúžiť o.i. aj ako byt pre daňového kontrolóra, ktorý súdobo dochádzal z Čemerného.