Tüzestek Homonnán
Správa o požiaroch v Humennom v októbri 1908. Dňa 5.10.1908 vznikol požiar v kolkárni majiteľa Lazara Moskovicsa. Požiar preskočil aj na dreváreň slúžneho Matina Héricza. 9. októbra 1908 na tzv. Novej ulici (Uj utca) vypukol požiar v malom dome ale požiar sa podarilo v zárodku lokalizovať.