Tűz Varannón
Správa o veľkom požiari vo Vranove na Hlavnej ulici 25. októbra 1908. Požiar začal na streche Árona Guttmana a rýchle sa šíril. Zastaviť sa ho podarilo až pri hotely v centre mestečka. Z 8 vyhoretých majiteľov domov najhoršie poochodil Armín Stern. Vďaka patrí pánom: Révész, Füzesséry, Heuter a Emilovi Klauserovi. Všetci pri hasení požiaru postupovali cielene a tak zabránili najhoršiemu