Egészségügyi viszonyaink - F.
Analýza zdravotných pomerov - výskyt šarlachu v Humennom na jeseň 1908. Upozornenie na situáciu v Rusku v jeseni 1908, kde podobne ako v rokoch 1855, 1873, zomrelo viac tisíc ľudí. Vzhľadom na malú vzdialenosť Humenného od Ruska (18 hodín cesty) prijaté preventívne opatrenia mesta boli skontrolovať hlavný župan Zemplínskej župy a hlavný župný lekár.