Önnáló királyi tanfelügyelősség
Správa o tom, že ministerstvo vzdelávania a náboženstva Uhorska má záujem vytvoriť viac samostatných školských inšpektorátov pd roku 1909. O.i. aj v Humennom, za čo patrí uznanie riaditeľovi školskej expozitúry Júliusovi Dudášovi.