Erzsébet nap Homonnán
Referát z Alžbetínskych osláv v Humennom v novembri 1908. Po odznení hymny úvodné slovo mal riaditeľ Humenskej štátnej meštianskej a vyššej obchodnej školy Alex (Elek) Cseh. Spomienku na kráľovnú Alžbetu prečítal učiteľ obchodnej školy Ferdinand (Nándor) Berkovics. V kultúrnom programe o.i. vystúpil miestny mládežnícky spevokol. * Aj Grajciarový spolok židovských dievčat oslávil patrične tento sviatok.