Ünnep Nagybukócon
Referát zo slávnosti v obci Veľké Bukovce (dnes Bukovce) dňa 10 decembra 1908, kedy bol vyznamenaný gréckokatolícky učiteľ Ján (János) Badik finančnou čiastkou 100 korún za šírenie maďarského jazyka. Slávnosť viedol slúžny Tomáš Malonyay. Príhovory mali: gréckokatolícky farár Maximilián Viszloczky, štátny učiteľ Vasil Csiffáry. Prítomný bol aj Štefan (István) Pintér - predseda školskej stolice.