Meczner Gyula főispán és a tanitók - Horváthy, Gyula
Referát zo zasadania Zemplínskeho spolku učiteľov v Sátoraljaújhely 22. decembra 1908. Príhovor mal hlavný župan Július (Gyula) Meczner a kráľovský školdozorca Štefan Beregszászy, ktorí kladne hodnotili činnosť tak štátnych, ako aj konfesijných učiteľov. Polemika k článku uverejnennom v týždenníku "Felvidék" č. 49/1908