Halálozás
Správa o úmrtí rodáka z Humenného Ľudovíta Friedmanna vo veku 74 rokov v mestečku Kisvárda (HU). Menovaný roku 1860 sa vyčlenil z otcovho obchodu s metrovým textilom v Humennom (Mózes Friedman) a odišiel do mestečka Kisvárda. Po 43 rokoch obchodovania v roku 1903, obchod rozdelil a sám sa venoval činnosti v tamojšej sporiteľni, ktorej bol jeden zo zakladateľov. V menovanom strácajú brata obchodníci Izidor Friedmann z Humenného a Šimon Friedmann y Michaloviec.