Huszonöt év - Thomán, Dávid
Úvodník [z pera penzionovaného župného lekára, ktorý dlhé roky pôsobil v Humennom] hodnotí 25 ročné pôsobenie riaditeľa-učiteľa židovskej ľudovej školy v Humennom, ktorý na škole pôsobí od roku 1884.