Magyar művészek a külföldön
Správa o tom, že uhorskí umelci hosťovali 25. februára 1909 v mestskom divadle v San Reme v Taliansku. Humenský rodák, klavírny virtuóz Štefan Thomán s manželkou Istvánné [?] Thomán, ktorá je koncertná speváčka. Divadlo bolo plné ya účasti aj uhorských šlachticov (barónka Senyey, barónka Fiáth...).