Egyesületi élet
Humenský židovský dobročinný spolok žien mal dňa 9. mája 1909 valné zhromaždenie na ktorom prebehli aj voľby predstavenstva. Čestná predsedníčka spolku je Samuné[?] Lengyel. Predsedníčkou bola zvolená Lili Friedmann, tajomníčkou Elenou Jakobovits. Menoslov đalších členov.