A homonnai keresk. iskolára éhéző város
Predstavenstvo Zemplínskej župy na svojom zasadaní v júli 1909 rozhodlo o postavení obchodnej školy v Sátoraljaujhely a dúfajú, že potom sa sem presťahuje vyššia obchodná škola z Humenného, čo však mesto Humenné neschvaľuje.