A hadgyakorlatok
V oblasti severného Zemplína v okolí Vranova sa už po druhý rok uskutoční celokrajinské vojenské cvičenie. Od 31. augusta 1909 sa schádzalo vojsko do Humenného a odtiaľ 4. septembra prešli do Vranova.