Adományok : Nyolcadik közlemény - Hazslinszky, Rudolf
Dr. Rudolf (Rezső) Hazslinszky informuje o stave zbierok v Mestskom múzeu v Rožňave koncom augusta 1912. Spolu bolo získaných 864 ks muzeálnych predmetov. O.i. do zbierky pribudlo: kniha Ecrituol sainte 1736. spis o pobyte Františka Jozefa II. v Rožňave v r. 1857, stanovy spolkov, oznámenia tlačené v tlačiarni Sajó-Vidék. Predmety z dielní rožňavských remeselníkov.