A Felvidéki Ujságirók Szövetsége
Stručná správa o zvolení troch gemerských novinárov do výboru Hornouhorskej spoločnosti maďarských spisovateľov a novinárov. Sú to: Štefan (István) Komáromy z Rimavskej Soboty, Mikuláša (Miklós) Komoróczyho z Rožňavy a Karola (Károly) Sztankovitsa z Dobšinej. Spolok má 19 zakladajúcich a 180 riadnych členov. [Pozri: Potemra, M.: Bibliografia inorečových novín a časopisov na Slovensku do r. 1918, s. 385. 635, 453, 455].